Spelen met geometrie Door onderzoeken, spelen en creëren met geometrische vormen krijg je inzicht in de vormentaal van de natuur: structuren van een wonderlijke eenvoud met een oneindige mogelijkheid aan verschijningsvormen.

Je kan ervaren wat getallen en getalsverhoudingen te maken hebben met harmonie en schoonheid. En vooral: hoe alles in de natuur met elkaar verbonden is in een prachtig systeem van trillingen die met elkaar resoneren.


Er wordt gespeeld met modellen van ruimtelijke geometrische structuren, papier vouwen in geometrische patronen, het opstellen van mensen in geometrische figuren en een guldensnede-bouwpakket van bamboe, waarmee drie-dimensionale schetsen gemaakt worden om een harmonische ruimte te kunnen ervaren.

Albert Einstein stelde dat er geen logische manier is om achter fundamentele wetmatigheden te komen.

Intuïtie is volgens hem de enige manier, geholpen door een gevoel van “orde achter de verschijningsvorm”.

Begrip van harmonie, zichtbaar en voelbaar in de geometrie van de natuur, kan veel uitmaken in wat je door doen en laten terugkrijgt van het grotere geheel.


Voor deze workshop hoef je geen wiskundige kennis te hebben. Je hebt je gevoel en intuïtie nodig, in balans met je gezonde verstand.


De workshop duurt een dag van 6 uur en wordt gegeven door Carla Feijen, beeldend kunstenaar en ontwerper,

bij grotere groepen in samenwerking met Michel de Bakker.


Workshops kunnen georganiseerd worden op aanvraag.

Meer informatie:  info(at)geometrievandenatuur.nl

alle projectenprojecten.html